Zarejestruj

Nestbank konto firmowe BizNEST opinie

Jaki bank jest najlepszy dla firm, w jakim banku warto posiadać firmowe konto bankowe? Gdzie konto dla firmy z debetem lub linią kredytową? Opinie i doświadczenia.
Posty: 27
Dołączył(a): Pt paź 25, 2013 2:42 pm

Nestbank konto firmowe BizNEST opinie

Postprzez dominik99 » Śr lip 22, 2015 11:14 pm

Witam.
Szukam najtańszego konta firmowego dla osoby prowadzącej własną działalność gospodarczą. Z wielu oglądanych przeze mnie rankingów wynika , że najtańszą ofertę ma Nestbank Smart /bank w koncie Biznest zatem prosze o opinie. Praktycznie wszystko za darmo: przelewy, prowadzenie , karta, wypłąty z bankomatów.
Fajnie to wszystko wygląda zerowe praktycznie koszty i opłaty. Gdzie tu jest haczyk? Bo z pewnościa gdzieś jest.

Doradca reklama
 
Posty: 344
Dołączył(a): Cz lip 05, 2007 9:29 am

Podpowiadam

Posty: 38
Dołączył(a): Pt paź 11, 2013 2:50 pm

Konto dla firmy nest bank

Postprzez hania98 » Śr sie 26, 2015 12:09 pm

To konto rzeczywiście podąża za duchem czasów, głównie dzięki świetnie zorganizowanej aplikacji mobilnej oraz nowoczesnej opcji bankowości głosowej. Prosta nawigacja, szybkie wykonywanie przelewów, błyskawiczny dostęp do historii transakcji.

Opis oferty Biznest Konto znajdziesz na stronie Nest Banku:
https://www.nestbank.pl/biznes/konta/biznest-konto.html
konto firmowe nest bank opinie na konto-w-banku.pl
opinie o nestbank na bankowe-konta.info

Poczyta także jakie [b]konto firmowe nest banku ma opinie.
Przez telefon można swobodnie administrować kontem, co dla mnie osobiście jest dużym udogodnieniem. Ogólna opinia o Koncie Smart Biznes – funkcjonalne, przyjazne dla użytkownika konto, zdecydowanie polecam wszystkim małym firmom.

Posty: 38
Dołączył(a): Pt lut 21, 2014 8:41 pm

Opinia o koncie Smart Biznes Konto (Bank Smart)

Postprzez milosz99 » Cz wrz 24, 2015 7:38 pm

Założyłem konto Smart Biznes w Banku Smart przez telefon, już od samego początku użytkowania spodobała mi się jego prostota, intuicyjność i funkcjonalność. Jeśli macie to konto, to polecam wypróbowanie usługi bankowości głosowej. To nowatorskie, ale za to bardzo ułatwiające życie rozwiązanie.

Opinie o bank smart, które spotykałem w sieci, zanim założyłem to konto, były jednoznaczne – rachunek w pełni darmowy. I rzeczywiście, konto nie generuje żadnych kasztów, nawet, gdy wypłacam pieniądze z bankomatów za granicą czy wykonuję przelewy do państw UE.

Posty: 3
Dołączył(a): Śr paź 07, 2015 9:40 pm

Re: Smart Biznes Konto (Bank Smart) dla firmy opinie

Postprzez MasterPaster » Śr paź 07, 2015 9:44 pm

Na pewno duży plus dla Smart Bank za to, że będąc w różnych częściach Europy, nie odczujemy tego finansowo. Jak byłem w Niemczech przez kilka tygodni i mając kartę Smart Bank, nie wygenerowałem dużych rachunków, jak niestety w moim poprzednim banku w którym naliczało mi prowizje i po miesiącu w UK zrobiłem prawie 80 zł na minus, własnie za wypłaty i niekorzystne przewalutowania.
Podoba mi się też ta możliwość zarządzania bankiem Smart Bank przez telefon. Jeszcze tego nie testowałem, ale przy najbliższej okazji na pewno przetestuję.

Posty: 2
Dołączył(a): Śr paź 14, 2015 12:09 am

Re: Smart Biznes Konto (Bank Smart) dla firmy opinie

Postprzez lucrouto » Śr paź 14, 2015 12:13 am

Jakieś tam przewalutowanie niewielkie mimo wszystko jest.
Nie wiem czy poradziłbym Smart Bank jako konto dla firmy, ale na pewno doradziłbym Smart Bank jako dodatkowe konto na przetestowanie. Jak się okaże, że kwestie takie jak brak placówek fizycznych nie są uciążliwe, to będzie sobie można konto zostawić na stałe. Jak coś pójdzie nie tak, to przecież będzie można konto zamknąć, bo nie wiążemy się z nim na zawsze.
Może podobnie ze Smart Biznesem zrobić, nowe konto dla małej firmy, dlaczego nie. Ciekawe czy oferta dla firm bardzo się różni.

Posty: 3
Dołączył(a): Śr paź 07, 2015 9:40 pm

Re: Smart Biznes Konto (Bank Smart) dla firmy opinie

Postprzez MasterPaster » Pn paź 19, 2015 10:32 am

Dla dużej firmy molocha może i nie, ale Smart Bank dla małej firmy, działającej na przykład w internecie, jakieś sprzedaże na Allegro, albo sklepy internetowe czy inne usługi, to jak najbardziej nadaje się na konto firmowe.
Bo wtedy masz konto firmowe do którego na dobrą sprawę nie potrzebujesz karty, a wynagrodzenie i tak przelewasz sobie na konto prywatne. Za jakieś transakcje typu serwer, domena i usługi dla biznesu, płacisz za faktury online, więc karta nie wymagana. Opcja naprawdę warta rozważenia.

Posty: 2
Dołączył(a): Śr paź 14, 2015 12:09 am

Re: Smart Biznes Konto (Bank Smart) dla firmy opinie

Postprzez lucrouto » Śr paź 28, 2015 10:54 am

No ok, tu może się zgodzę w pewnym sensie.
Jest tylko jedna kwestia, że zazwyczaj konta firmowe różnią się od kont tradycyjnych. Zazwyczaj są droższe. Nawet polecenia przelewów mają droższe, np złotówka czy 2 złote, zlecenia stałe takie jak przelewy do ZUS i do US też są jakoś inaczej liczone.
Ja ci tego wszystkiego nie powiem, bo nie znam tabeli opłat i prowizji, najlepiej przygotować sobie listę pytań i zwyczajnie wysłać im maila
Z tego co wiem, to odpowiadają dość szybko.
Koledze na jakieś tam pytania odpowiedzieli po godzinie, więc chyba jest ok.
No chyba, że ktoś z Was wie jakie to są koszty w przypadku konta Smart dla Firm?

Posty: 1
Dołączył(a): Pn lis 02, 2015 9:06 am

Re: Smart Biznes Konto (Bank Smart) dla firmy opinie

Postprzez miki » Pn lis 02, 2015 9:13 am

Konto warte uwagi - to po przejrzeniu na pewno mogę stwierdzić.
Co prawda mam już inne konto i nie jestem użytkownikiem konta smart biznes ale oferta wygląda zachęcająco - to czego chciałbym sie dowiedzieć jeszcze to jak tutaj jest z lokatami? kredytami? debetami na koncie?
Czy te wymienione produkty oferowane są w jakichś ciekawych cenach i z dobrym oprocentowaniem? Bo nie wiem jak inni ale domyślam się, że wielu biznesmenów korzysta z takich produktów, ja korzystam i ciekawi mnie czy to takze jest ok?

Avatar użytkownika
Posty: 19
Dołączył(a): Pn gru 23, 2013 9:00 pm
Lokalizacja: Katowice

Czy przelewy w bank Smart idą szybko? Prosżę o opinie

Postprzez Veni » Pn lis 23, 2015 12:22 pm

Księgowanie przelewów w Banku Smart – jak to wygląda? Z różnymi bankami mam różne doświadczenia i ciekawi mnie jak to jest u nich właśnie? Czeka się jakoś długo? Czy też przelewy z i do Bank Smart idą szybko?

Posty: 3
Dołączył(a): Śr paź 07, 2015 9:40 pm

Re: Smart Biznes Konto (Bank Smart) dla firmy opinie

Postprzez MasterPaster » Cz gru 10, 2015 12:21 pm

Czytałem jeszcze co nie co na temat ich oferty na konto bankowe dla firm i miałbym dodatkowe kilka pytań. Jest tam opcja o nazwie sterowanie głosowe. Czy testował ktoś operacje za pomocą sterowania głosowego? Czy jest to wygodne? Ja nigdy nie próbowałem i nie wiem nawet gdzie to jakoś przetestować i co można na tym sprawdzić. Np. dzwonię i mówię, że chcę przelać x zł na dane konto? A to nie lepiej już połączyć się z infolinią? a może to jest inaczej, tylko ja sobie to akurat tak wyobraziłem :) No bo naprawdę nie mam pojęcia o co chodzi, a to na pewno jest na koncie firmowym.

Następna strona

Powrót do Konta dla firm



 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość