księgowość online
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
- henryk
-
Re: księgowość online
Dziś praktycznie wszystko załatwia się przez Internet i moim zdaniem trzeba iść z duchem czasu. Mój brat prowadzi własną działalność i własnie w ten sposób ma prowadzona księgowość przez Biuro Support z Poznania. Mówił, że to bardzo ułatwia i usprawnia wszelkie rozliczenia, a poza tym jest bardzo wygodne.
- Doradca reklama
Podpowiadam
- BussinesCenter1
Oczywiście, że dobre rozwiązanie. Kancelaria z której korzystam ma swoja bezpieczną platformę gdzie na bieżąco sprawdzam jak układa się Nasza wpółpraca. Szybko, bezpiecznie i wygodnie dla wszystkich!
- PSPgood
BussinesCenter1 napisał(a):Oczywiście, że dobre rozwiązanie. Kancelaria z której korzystam ma swoja bezpieczną platformę gdzie na bieżąco sprawdzam jak układa się Nasza wpółpraca. Szybko, bezpiecznie i wygodnie dla wszystkich!
-bezpieczenstwo
-komfort
-latwosc obslugi
- T85
Księgowość online może Ci pomóc, może odciążyć księgową, ale taki sam, albo nawet lepszy efekt możesz osiągnąć korzystając z odpowiednich programów. Takich na rynku nie brakuje, większość z nich pozwala na testowanie przez okres próbny żeby się zapoznać z programem. Ja tak zrobiłem w przypadku programów od RESET2 i już przy nich zostałem.
- wirtualnebiuro
Witam,
W przypadku uproszczonych rozliczeń księgowych system online nie jest złym pomysłem. Wiele biur rachunkowych w swoich ofertach ma księgowość online - np. ze znanych mi firm biuro rachunkowe Wadmex.
W przypadku prowadzenia elektronicznej księgowości, trzeba też trochę samemu ogarniać temat (system zaksięguje wszystko co wprowadzimy i w przypadku kontroli, to my ponosimy odpowiedzialność za prawidłowo zrobione rozliczenie). Z pewnością plusem jest to, że w szybkim czasie system generuje duża ilość dokumentów, mamy na bieżąco raporty i możemy logować się do systemu z dowolnego miejsca i o każdej porze. Jest to na pewno duża oszczędność czasowa, ale weryfikacji musimy już dokonywać samodzielnie. Czasem biura rachunkowe mają chaty z doradcami, wtedy w razie wątpliwości można skonsultować ważniejsze decyzje.
W przypadku uproszczonych rozliczeń księgowych system online nie jest złym pomysłem. Wiele biur rachunkowych w swoich ofertach ma księgowość online - np. ze znanych mi firm biuro rachunkowe Wadmex.
W przypadku prowadzenia elektronicznej księgowości, trzeba też trochę samemu ogarniać temat (system zaksięguje wszystko co wprowadzimy i w przypadku kontroli, to my ponosimy odpowiedzialność za prawidłowo zrobione rozliczenie). Z pewnością plusem jest to, że w szybkim czasie system generuje duża ilość dokumentów, mamy na bieżąco raporty i możemy logować się do systemu z dowolnego miejsca i o każdej porze. Jest to na pewno duża oszczędność czasowa, ale weryfikacji musimy już dokonywać samodzielnie. Czasem biura rachunkowe mają chaty z doradcami, wtedy w razie wątpliwości można skonsultować ważniejsze decyzje.
- adamos
Nie jestem co do tego typu współpracy przekonany. Uważam że finanse powinny być prowadzone przez namacalne biuro, do którego zajrzę bądź dodzwonię się w każdej chwili. Aktualnie współpracuję z biurem Gama i nie mam żadnych problemów. Jeśli będziesz tylko porównywał cenowo, to gwarantuje - nie opłaci Ci się.
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
-